Senecio Rowleyanus/ String of Pearls


Afkomst

Zuid-Afrika

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld.
Ze zijn iets gevoeliger aan te veel of te weinig water. Daarom plaats ik hen het liefst in de badkamer en spray ik hen enkel.

Wist je dat…

…de kleine bolletjes, die op erwten lijken, er voorzorgen dat de plant zo min mogelijk water verliest en zo veel mogelijk fotosynthese kan toepassen?

…de donkere streep op het erwtje een soort raam is waar het zonlicht rechtstreeks naar binnen kan schijnen? Dit zorgt ervoor dat de fotosynthese van de plant efficiĆ«nter verloopt.

Water

Hun bolletjes nemen via de lucht vocht op, hierdoor is ze niet al te dorstig. Zo een keertje water in de maand kan ze appreciƫren. Maar hen zo nu en dan eens een maand overslagen worden ze niet boos van, in tegendeel. Laat ze zeker helemaal opdrogen alvorens je haar terug water gaat geven, zo voorkom je wortelrot.

De badkamer is daarom ideale plek voor deze schattigaard, ze heeft niet graag vochtige grond maar wel een vochtige omgeving. De luchtvochtigheid staat in de badkamer meestal hoger dan in andere kamers. Denk er dan wel aan dat je haar nog minder water moet gaan toedienen, zeker in de wintermaanden.

Verzorging

Deze plant groeit verder langs zijn topjes aan de onderkant, waardoor hij in de pot zelf vaak uitdunt.
Wanneer dit gebeurd kan je enkele parels terug op de bovenkant leggen. Zo gaat hij weer verder groeien en heb jij weer een volle pot langs de bovenkant.

Licht

Ze houden van het felle indirecte zonlicht en laat haar in de zomer ook graag verwennen op het terras.

Senecio Rowleyanus
Senecio Rowleyanus
Dit kan klant 1 zijn

@karaeads

Senecio Rowleyanus
String of pearls
Senecio Rowleyanus
Senecio Rowleyanus
Maintenance icon by Icons8
Light icon by Icons8
Drop of Blood icon by Icons8
Holding hand icon by Icons8
Help icon by Icons8