Aloë Tiki Tahi


Afkomst

Aloe’s vinden hun oorsprong in Zuid-Afrika.
Maar deze knapperd hebben ze door middel van voortplanting in Nederland gekweekt.

Moeilijkheidsgraad

Gemakkelijk

Wist je dat…

… de Aloë Tiki Tahi in 2010 genomineerd was voor de FloraHolland GlazenTulp Award?

Water

Ze vragen enorm weinig water. In hun blad slaan ze het water op, waardoor ze een lange tijd zonder water kunnen. Geef deze Tiki daarom ook enkel water als haar grond helemaal opgredroogd is.

De beste manier om deze groene vriendin water te geven is door de plant in de kweekpot (of een andere pot met gaatjes) water te geven in de wasbak. Zo kan je haar even laten uitlekken en achteraf terug op haar originele plaats zetten.

Verzorging

Deze Aloë heeft geen hoge nood aan extra voeding. Wil je haar toch een handje helpen tijdens de groei, geef dan ongeveer 20% van de aanbevolen hoeveelheden (enkel in de zomer). Denk er ook steeds aan dat als je jouw plant buiten zet, zij ook genoeg vitaminen binnenkrijgt door het regenwater.

Licht

Voldoende indirect licht vinden ze prima! Komen ze toch een tijdje in felle zonlicht te staan, worden hun witte uiteindes rood. Dit geeft weer dat ze aan het verbranden zijn en graag willen verplaatsen.

In de zomer vergezeld ze je graag buiten. Let er dan wel op dat je haar in een doorlatende pot zet, zodat het regenwater snel zijn weg terug vind.

Aloë Tiki Tahi

Koop hem hier!

Maintenance icon by Icons8
Light icon by Icons8
Drop of Blood icon by Icons8
Holding hand icon by Icons8
Help icon by Icons8